Informatica Opleidingen

Mijn CVA

BABOK v3 Foundation

Inhoud:

Wat is business analyse? -De oorsprong van business analyse, het Business Analysis Core Concept Model™, de scope van het business analysewerk en de rol en verantwoordelijkheden van een business analist Business Analysis Planning and Monitoring -Het plannen van de Business Analysis Approach, Stakeholder betrokkenheid, Governance, Business Analysis Information Management en Performance verbeteringen. Het procesmodel van business analyse -Fases, doelstellingen, procedures en technieken van het procesmodel van business analyse. Onderzoekstechnieken (Interviews, Observaties, Workshops, Scenarioanalyse en Prototyping) Het analyseren en managen van belanghebbenden -Het managen van belanghebbenden, het begrijpen van perspectieven van belanghebbenden en Business activiteitenmodellen. Requirements Life Cycle Management -Eliciteren, documenteren, modeleren en valideren van requirements met als einddoel het opleveren van de business oplossing. Strategische analyse -Definieer en analyseer de huidige en toekomstige situatie, analyseren van de risico’s en definiëren van een change strategie voor de toekomstige situatie. Requirements analyse en het definiëren van een oplossing -Het analyseren, verifieren en valideren van de requirements en het definieren en modelleren van een oplossing. Het analyseren van de toegevoegde waarde van de voorgestelde oplossing. Gebruikte technieken -Acceptatie en evaluatie criteria, benchmarking, business cases, data modeling, use cases, user stories etc. Voorbereiding voor het examen ECBA Foundation.

Doelstelling:

In deze cursus maakt u kennis met BABOK v3, een set van aanbevelingen om business analyses uit te voeren. In deze cursus maakt u kennis met de zes samenhangende aandachtsgebieden waar de business analist volgens BABOK mee te maken krijgt.

Bestemd voor:

Deze cursus is bestemd voor iedereen die betrokken is bij het modelleren van processen, waaronder business analisten, procesontwerpers, procesanalisten, materiedeskundigen, proceseigenaren, procesmanagers, functioneel beheerders en AO-medewerkers.

Voorkennis:

U heeft bij voorkeur een opleiding op hbo- of wo-niveau (of vergelijkbaar) en twee jaar ervaring met business analyse, business consultancy en business change en het ontwikkelen van business cases.

Prijs:

€ 1.745,00

De cursusprijs voor alle cursussen die opleiden tot een officieel diploma zijn inclusief één keer examen doen, lesmateriaal en lunch. De examendatum bepaalt u na afloop van de cursus. De prijzen van alle overige cursussen zijn inclusief lesmateriaal en lunch. De bedragen van alle cursussen en examens zijn vrij van BTW.

Startdatum

Tijdstip

Duur

Inschrijven


AMSTERDAM

5-2-20189:30-16:30 uur3 dagenInschrijven
5-3-20189:30-16:30 uur3 dagenInschrijven
9-4-20189:30-16:30 uur3 dagenInschrijven
7-5-20189:30-16:30 uur3 dagenInschrijven
4-6-20189:30-16:30 uur3 dagenInschrijvenU ziet de eerste vijf startdata van de cursus.
Alle cursusdata: Klik op de link Inschrijven bij de gewenste cursus om alle data te zien die horen bij de cursus.

Wilt u zich inschrijven voor een datum die nog niet op de site staat?
Neem dan contact op met Martha Krop: 020-5817766 of mailen via martha@cva.nl.

 

Zekeringstraat 23 | 1014 BM Amsterdam | Telefoon: 020-5817766
IBAN-nummer: NL65 INGB 0003 3913 28  | KVK: 33168814