Informatica Opleidingen

Mijn CVA

Business Analyse Foundation (BCS Foundation)

Inhoud:

? Wat is business analyse? De oorsprong van business analyse, de scope van het business analysewerk en de rol en verantwoordelijkheden van een business analist ? Strategieanalyse en Strategieontwikkeling De context van strategie, externe en interne omgevingsanalyse, SWOT-analyse en het uitvoeren van strategie. ? Het procesmodel van business analyse Fases, doelstellingen, procedures en technieken van het procesmodel van business analyse. Onderzoekstechnieken (Interviews, Observaties, Workshops, Scenarioanalyse en Prototyping) ? Belanghebbendenanalyse en –management Het managen van belanghebbenden, het begrijpen van perspectieven van belanghebbenden en Business activiteitenmodellen. ? Business procesmodellering De organisatorische context, waardeproposities, procesmodellen, het analyseren van het bestaande (as-is) proces en het verbeteren van een business proces (to-be business proces). ? Het definiëren van een oplossing De Gap-analyse, technieken voor business architectuur. ? Het maken van een business- en financiëlecase De businesscase in de projectlevenscyclus, het identificeren van opties, de haalbaarheid van een project, de structuur van een businesscase, beoordelingsmethodes voor investeringen. ? Het opstellen van requirements Eliciteren, documenteren, modeleren en valideren van requirements met als einddoel het opleveren van de business oplossing. ? Voorbereiding voor het examen BCS Foundation.

Doelstelling:

In deze cursus leert u een reeks concepten, benaderingen en technieken die van toepassing zijn op business analyse.

Bestemd voor:

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die moet weten wat business analyse inhoudt, waaronder business analisten, business managers en hun medewerkers, business change managers en projectmanagers.

Voorkennis:

U heeft bij voorkeur een opleiding op hbo- of wo-niveau (of vergelijkbaar) en twee jaar ervaring met business analyse, business consultancy en business change en het ontwikkelen van business cases.

Prijs:

€ 1.745,00

De cursusprijs voor alle cursussen die opleiden tot een officieel diploma zijn inclusief één keer examen doen, lesmateriaal en lunch. De examendatum bepaalt u na afloop van de cursus. De prijzen van alle overige cursussen zijn inclusief lesmateriaal en lunch. De bedragen van alle cursussen en examens zijn vrij van BTW.

Startdatum

Tijdstip

Duur

Inschrijven


AMSTERDAM

5-2-20189:30-16:30 uur3 dagenInschrijven
5-3-20189:30-16:30 uur3 dagenInschrijven
9-4-20189:30-16:30 uur3 dagenInschrijven
7-5-20189:30-16:30 uur3 dagenInschrijven
4-6-20189:30-16:30 uur3 dagenInschrijvenU ziet de eerste vijf startdata van de cursus.
Alle cursusdata: Klik op de link Inschrijven bij de gewenste cursus om alle data te zien die horen bij de cursus.

Wilt u zich inschrijven voor een datum die nog niet op de site staat?
Neem dan contact op met Martha Krop: 020-5817766 of mailen via martha@cva.nl.

 

Zekeringstraat 23 | 1014 BM Amsterdam | Telefoon: 020-5817766
IBAN-nummer: NL65 INGB 0003 3913 28  | KVK: 33168814