Informatica Opleidingen

Mijn CVA

Nieuws

PRINCE2 2017 Update

Geplaatst op: 21-07-2017 om 12:42

PRINCE2 krijgt een nieuwe Update, de eerste sinds 2009.  In de nieuwe 2017 Update ligt de nadruk op de schaalbaarheid en flexibiliteit van de methode en op wat de beste manier is om deze af te stemmen op de complexiteit en specifieke vereisten van een project. PRINCE2 wordt daarmee aangepast een de eisen van deze tijd, die meer flexibiliteit en schaalbaarheid vraagt. PRINCE2 wordt daarmee wat meer Agile gemaakt.


In de nieuwe PRINCE2 2017-update draait het in feite om het leveren van maatwerk in een project. Als gevolg hiervan kan de methode worden aangepast aan de behoefte van de hedendaagse projectmanagementomgeving en de vereiste veelzijdigheid en flexibiliteit. Daarmee wordt PRINCE2 voor iedereen die een project beheert, zelfs als hij of zij geen fulltime projectmanager is, nog eenvoudiger aan te passen aan de behoeften van elke organisatie en elk project. 


Verandering is de enige constante factor in de huidige wereld. De nieuwe versie van PRINCE2 is ontwikkeld om snel en flexibel te kunnen reageren op veranderingen in de projectomgeving. Tegelijkertijd staan de hoofdelementen van PRINCE2: de processen, thema's en principes nog fier overeind. De kracht van de methode is gebaseerd op tientallen jaren best practice in projectmanagement binnen verschillende organisaties en branches.


De belangrijkste aanpassingen in de 2017 Update van PRINCE2:


-    het aanpassen van PRINCE2 aan de behoeften van organisatie en omgeving
-    meer nadruk op de principes onderliggend aan de PRINCE2-methode
-    de verduidelijking van het verband tussen de thema's en principes
-    de herstructurering van de thema's om voorbeelden van het op maat maken van PRINCE2 te geven
-    de praktische toepassing van het op maat maken met bijgewerkte schema's, voorbeelden, tips en trucs.


Wat zijn de consequenties van dit alles voor de PRINCE2 Trainingen? De Engelse versie van de handleiding, Managing Successful Projects is medio 2017 beschikbaar gekomen en wordt op de voet gevolgd door de nieuwe versies van de Foundation- en Practitionerexamens in het Engels. Vanaf de introductie van de nieuwe, bijgewerkte examens tot het einde van 2017 kunnen kandidaten zowel de bestaande als de bijgewerkte Engelse versie van het PRINCE2-examen afleggen.


Vanaf januari 2018 zullen alle Foundation- en Practitionerexamens in het Engels gebaseerd zijn op de bijgewerkte versie van PRINCE2. Het schema voor de release van de handleiding in andere talen zal eind 2017 worden aangekondigd. Momenteel worden versies in het Nederlands, Duits, Pools, Frans, Deens, Noors en Italiaans voorbereid. De huidige PRINCE2 Practitioner-certificaten blijven geldig tot het einde van de vijfjarige periode.


Ook de PRINCE2-examens worden aangepast, we zetten de belangrijkste aanpassingen voor u op een rijtje:


-    het aantal examenvragen voor het Foundation examen gaat van 75 naar 60
-    de minimale score om te slagen voor het Foundation examen wordt 55% (33 vragen goed)
-    er worden in het Foundation examen voortaan geen testvragen meer gesteld
-    het maximaal aantal punten dat kan worden behaald voor het Practitioner-examen wordt 68 (nu 80)
-    de minimale score om te slagen voor het Practitoner examen blijft 55% (38 vragen goed)


Klik hier voor een FAQ over de 2017 Update van PRINCE2® en hier voor een prieview van de nieuwe handleiding.

 

Zekeringstraat 23 | 1014 BM Amsterdam | Telefoon: 020-5817766
IBAN-nummer: NL65 INGB 0003 3913 28  | KVK: 33168814