Informatica Opleidingen

Mijn CVA

Nieuws

AMBI begint aan een nieuw leven

Geplaatst op: 26-07-2017 om 14:51

EXIN brengt in september 2017 een nieuwe versie van het AMBI programma op de markt, AMBI e-CF®. Dit is een modulair certificeringstraject op HBO-niveau dat een solide basis vormt voor een carrière op het gebied van ICT. Het AMBI-programma is door EXIN in de jaren vijftig van de vorige eeuw ontwikkeld en was de eerste volwaardige HBO IT-opleiding in Nederland. De naam AMBI heeft in de nieuwe versie dan ook een nieuwe betekenis gekregen: Academic Management, Business and ICT. Ook is het programma inhoudelijk aangepast, de modules sluiten aan op de huidige ontwikkelingen binnen de ICT.


Net als in het vorige AMBI programma, kan er na een basis traject uit drie richtingen worden gekozen: Business Processes, Infrastructure en Applications. De vernieuwde AMBI-opleiding biedt daarmee een basisprogramma dat gemakkelijk beschikbaar is voor iedereen die overweegt om een carriere te beginnen in- of een overstap naar de ICT te maken. In de drie basismodules maak je kennis met de grondbeginselen van de ICT. Daarna kun je je verder specialiseren of doorstromen naar een HBO bachelor opleiding.


Het nieuwe AMBI e-CF® programma is ook zeer geschikt voor professionals die al in de ICT werken maar geen relevant diploma hebben. Met behulp van de modulaire structuur van AMBI e-CF® kunnen deze mensen toch een diploma halen om zo hun competenties aan te tonen, in het volledige AMBI e-CF® programma worden de 34 competenties uit het Europeese e-Competence Framework afgedekt. De arbeidsmarkt voor ICT-ers trekt de laatste tijd weer sterk aan, de Europese Unie verwacht een tekort van 500.000 ICT professionals in 2020! Een prima tijd dus voor iedereen die een toekomst in de ICT overweegt. Het AMBI e-CF programma is daarvoor een goed beginpunt.

 

Zekeringstraat 23 | 1014 BM Amsterdam | Telefoon: 020-5817766
IBAN-nummer: NL65 INGB 0003 3913 28  | KVK: 33168814