Informatica Opleidingen

Business Analyse Foundation (BAF.NL)

Inhoud:

Wat is business analyse?. De oorsprong van business analyse. De scope van het business analysewerk. De rol en verantwoordelijkheden van een business analist. Strategieanalyse en Strategieontwikkeling. De context van strategie. Externe en interne omgevingsanalyse. SWOT-analyse. Het uitvoeren van strategie. Het procesmodel van business analyse. Fases, doelstellingen, procedures en technieken van het procesmodel van business analyse. Onderzoekstechnieken (Interviews, Observaties, Workshops, Scenarioanalyse en Prototyping). Belanghebbendenanalyse en -management. Het begrijpen van perspectieven van belanghebbenden. Business activiteitenmodellen. Business procesmodellering. De organisatorische context, waardeproposities, procesmodellen. Het analyseren van het bestaande (as-is) proces en het verbeteren van een business proces (to-be business proces). Het definiëren van een oplossing. De Gap-analyse, technieken voor business architectuur. Het maken van een business- en financiële case. De businesscase in de projectlevenscyclus, het identificeren van opties, de haalbaarheid van een project. De structuur van een businesscase, beoordelingsmethodes voor investeringen. Het opstellen van requirements. Eliciteren, documenteren, modeleren en valideren van requirements met als einddoel het opleveren van de business oplossing. Voorbereiding voor het examen BAF Foundation van Exin

Doelstelling:

In deze cursus leert u een reeks concepten, benaderingen en technieken die van toepassing zijn op business analyse.

Bestemd voor:

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die moet weten wat business analyse inhoudt, waaronder business analisten, business managers en hun medewerkers, business change managers en projectmanagers.

Voorkennis:

De cursus is voor iedereen te volgen die over basale IT-kennis beschikt, voor deze cursus is verder geen specifieke voorkennis vereist.

Prijs:

€ 1695,00

De cursusprijs voor alle cursussen die opleiden tot een officieel diploma zijn inclusief één keer examen doen, lesmateriaal en lunch. De examendatum bepaalt u na afloop van de cursus. De prijzen van alle overige cursussen zijn inclusief lesmateriaal en lunch. De bedragen van alle cursussen en examens zijn vrij van BTW.

Startdatum

Tijdstip

Duur

Inschrijven


AMSTERDAM

23-10-20239:30-16:30 uur3 dagenInschrijven
20-11-20239:30-16:30 uur3 dagenInschrijven
18-12-20239:30-16:30 uur3 dagenInschrijvenU ziet de eerste vijf startdata van de cursus.
Alle cursusdata: Klik op de link Inschrijven bij de gewenste cursus om alle data te zien die horen bij de cursus.

Wilt u zich inschrijven voor een datum die nog niet op de site staat?
Neem dan contact op met Martha Krop: 020-5817766 of mailen via martha@cva.nl.

 

Zekeringstraat 7A | 1014 BM Amsterdam | Telefoon: 020-5817766
IBAN-nummer: NL65 INGB 0003 3913 28  | KVK: 33168814