Informatica Opleidingen

PRINCE2

Al sinds de jaren 80 van de vorige eeuw is PRINCE2® is dé internationale standaard voor projectmanagement. Het is een methodiek die wereldwijd wordt gebruikt en ook in Nederland veel wordt toegepast. PRINCE2® wordt voortdurend aangepast aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van projectmanagement, waardoor PRINCE2® alweer toe aan de 6de editie. De PRINCE2®-certificering bestaat uit twee varianten: PRINCE2® 6th Edition en PRINCE2® Agile. Wat is het verschil?

PRINCE2® 6th Edition wordt vooral gebruikt in meer traditionele sectoren, bijvoorbeeld in de bouw of in de gezondheidszorg, waar projecten vooraf goed zijn te plannen en het gewenste resultaat vooraf goed kan worden gespecificeerd. PRINCE2® Agile wordt meer toegepast in sectoren die wat dynamischer zijn, bijvoorbeeld de IT, waarbij de gewenste resultaten vooraf niet zo goed zijn te voorspellen en het project onderweg regelmatig moet worden aangepast en bijgestuurd.

PRINCE2® Agile combineert projectmanagement-methodieken met zogenaamde agile-technieken om met behulp van een zelfsturend multi-functioneel team het project onderweg voortdurend aan te kunnen passen aan de nieuwste inzichten en technieken. In beide gevallen wordt gebruik gemaakt van het PRINCE2® raamwerk, dat je hieronder ziet.

Overzicht PRINCE2 

PRINCE2® maakt onderscheid tussen een Foundation-niveau en een Practitioner-niveau. het Foundation-niveau is vooral bedoeld voor de beginnende projectmanager met geen of weinig ervaring, die zich wil bekwamen in de basisprincipes van projectmanagement. Het Practitioner-niveau is meer bedoeld voor de ervaren projectmanager, die zich wil bekwamen in de toepassing van PRINCE2® in verschillende omstandigheden en scenarios. Om aan de Practitioner-cursussen en het Practitioner-examen deel te kunnen nemen is het Foundation-certificaat verplicht, dit mag ook van een oudere versie van PRINCE2® zijn.

Klik hieronder op de verschillende cursusmogelijkheden.

PRINCE2® 6th Edition: Foundation enPractitioner

PRINCE2® Agile: Foundation

Klik hier voor een overzicht van al onze cursussen.

ITIL® and PRINCE2® are registered trade marks of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. 

Zekeringstraat 7A | 1014 BM Amsterdam | Telefoon: 020-5817766
IBAN-nummer: NL65 INGB 0003 3913 28  | KVK: 33168814