Informatica Opleidingen

ITIL

ITIL® is dé wereldwijde standaard voor IT-Servicemanagement. De ITIL®-certificering bestaat al sinds de jaren 80 van de vorige eeuw en is inmiddels alweer aan de vierde versie toe: ITIL4®. Binnen de certificering van ITIL® worden vier niveaus onderscheiden:

  • Foundation
  • Managing Professional
  • Strategic Leader
  • ITIL Master 

Overzicht ITIL4 certificering

Copyright© AXELOS Limited 2018. Used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

Foundation
Dit is het startniveau van de ITIL®-certificering. Het is van toepassing op iedereen die ook maar iets met Servicemanagement te maken krijgt en inzicht wil krijgen in de basisprincipes en terminologie van ITIL®. In principe geldt dat dit niveau van toepassing is op vrijwel elke medewerker op een IT-afdeling of bij een IT-dienstverlener. Klik hier voor een overzicht van onze ITIL® Foundation-cursussen.

Managing Professional
De ITIL Managing Professional (ITIL MP) certificering is vooral bedoeld voor mensen die zich willen specialiseren op een van de deelgebieden van ITIL, waarbij het voortdurend aanbieden en updaten van nieuwe (digitale) diensten centraal staat. Deze certificering wordt vooral gekozen voor IT-medewerkers die werkzaam zijn binnen de technologie en digitale teams van bedrijven en organisaties. De ITIL Managing Professional (ITIL MP) certificering biedt praktische en technische kennis over hoe succesvolle IT-services, teams en workflows kunnen worden uitgevoerd. Klik hier voor een overzicht van onze ITIL® Managing Professional-cursussen.

Strategic Leader
De ITIL Strategic Leader (ITIL SL) is een strategische leider die de waarde van ITIL erkent voor alle IT-gerelateerde activiteiten en diensten. Deze certificering is bedoeld voor IT-leiders die voortdurend coorop willen lopen in de ontwikkeling van nieuwe IT-gerelateerde producten en diensten en voortdurend willen innoveren om de klanten nóg meer van dienst te kunnen zijn. De ITIL Strategic Leader heeft een duidelijk beeld voor ogen hoe IT de bedrijfsstrategie beïnvloedt en stuurt.

Om het certificaat van ITIL Managing Professional of ITIL Strategic Leader te verkrijgen, moeten alle modules in elke “stroom” worden doorlopen, waarbij ITIL Strategist een gemeenschappelijke module is voor beide stromen.

ITIL Master
Om het ITIL Master certificaat te behalen, moet u tijdens een 360 graden assessment in staat zijn om uit te leggen en te verantwoorden hoe u persoonlijk een reeks kennis, principes, methoden en technieken uit ITIL en ondersteunende managementtechnieken heeft geselecteerd en toegepast om gewenste bedrijfsresultaten te behalen in één of meer praktijksituaties. Kandidaten moeten het ITIL Expert certificaat hebben behaald en ten minste vijf jaar in IT-service management hebben gewerkt in een leidinggevende of hogere managementadviesfunctie om voor deze certificering in aanmerking te komen.

Overstappen van ITIL3 naar ITIL4?
Dan moet je snel zijn, want aan het eind van dit jaar neemt Axelos afscheid van ITILv3. Als je vóór het einde van 2021 in totaal 17 punten uit de ITILV3-certificering hebt behaald kun je vrij gemakkelijk overstappen naar ITIL4®. Je hoeft dan alleen nog maar de ITIL4® Managing Professional Transition (ITIL4MP) cursus te volgen en het bijbehorende examen te doen om de ITIL4® Managing Professional certificering behalen. Klik hier voor onze ITIL4® Managing Professional Transition (ITIL4MP) cursussen.

Klik hier voor een overzicht van al onze ITIL-cursussen.

ITIL® and PRINCE2® are registered trade marks of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. 

 

Zekeringstraat 7A | 1014 BM Amsterdam | Telefoon: 020-5817766
IBAN-nummer: NL65 INGB 0003 3913 28  | KVK: 33168814