Informatica Opleidingen

Historie

Het Veem

CVA Informaticia Opleidingen is in 1982 begonnen onder de naam "Centrum voor Automatisering" in pakhuis "Het Veem" in de Van Diemenstraat 410 in Amsterdam. In de begintijd richtten we ons vooral op AMBI, een moduleaire HBO-opleiding in de tijd dat er in het reguliere HBO-onderwijs nog geen HBO-studie bestond. Vele cursisten volgden bij ons een of meer AMBI-modules en deden aansluitend in de Jaarbeurs in Utrecht examen.

In de jaren 90 kwamen daar de PDI-cursussen bij, een vergelijkbare modulaire opleiding op MBO-niveau, waarmee kon worden opgeleid voor functies als helpdeskmedewerker, systeembeheerder of programmeur. Doordat de PC langzaam aan ook doordrong tot de werkplek kwamen daar ook steeds meer PC-trainingen bij, onder andere Windows, Word, Excel etc.

Het Veem

Door de toegenomen bedrijvigheid werd het kantoor in de Van Diemenstraat te klein en in 1997 zijn we dan ook verhuisd naar onze huidige locatie, ietsje verderop in het Westelijk Havengebied van Amsterdam in de Zekeringstraat 23. Daar hebben we de beschikking over 6 grote leslokalen met een grote kantine zodat we ook de catering in eigen hand kunnen houden.

De laatste jaren richten we ons vooral op de professionele IT-er die voortdurend moet worden bijgeschoold in het vakgebied om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen. Het gaat dan vooral om cursussen als ITIL, TMAP, Agile, PRINCE2® en SCRUM die opleiden voor erkende certificaten en vervolgens kunnen worden ingezet in een HBO-traject.

Zekeringstraat 7A | 1014 BM Amsterdam | Telefoon: 020-5817766
IBAN-nummer: NL65 INGB 0003 3913 28  | KVK: 33168814