Informatica Opleidingen

Leergang Informatiemanagement (LIM)

Inhoud:

Wat is informatiemanagement?. Informatiemanagement versus Functioneel Beheer. Informatievoorziening en informatieverzorging. Informatiemanagement en waardecreatie. Frameworks en Best Practices voor informatiemanagement. Het Amsterdams Informatie Management Model (Rik Maes). De informatiearchitectuur. Processen en activiteiten van Informatiemanagement. IT-Governance. Business - IT Alignment. De kwaliteit van de informatieverzorging. De rol van informatie in het waardeproces. Van data via informatie en kennis naar wijsheid (DIKW). Taken en verantwoordelijkheden met betrekking tot Informatiemanagemement. Data lifecycle management. Informatiebeveiliging (kaders, wetten, risico's). Nieuwe ontwikkelingen (AI, big data, cloud computing)

Doelstelling:

In de leergang Informatiemanagement leert u hoe u de informatieverzorging binnen uw organisatie kunt beheren en onderhouden.

Bestemd voor:

De leergang Informatiemanagement is bedoeld voor (toekomstige) informatiemanagers die verantwoordelijk zijn voor de informatieverzorging binnen hun organisatie.

Voorkennis:

Enige algemene kennis van informatiesystemen, systeemontwikkeling en onderhoud aan informatiesystemen.

Prijs:

€ 4990,00

De cursusprijs voor alle cursussen die opleiden tot een officieel diploma zijn inclusief één keer examen doen, lesmateriaal en lunch. De examendatum bepaalt u na afloop van de cursus. De prijzen van alle overige cursussen zijn inclusief lesmateriaal en lunch. De bedragen van alle cursussen en examens zijn vrij van BTW.

Startdatum

Tijdstip

Duur

Inschrijven


AMSTERDAM

21-10-20229:30-16:30 uur15 dagenInschrijven



U ziet de eerste vijf startdata van de cursus.
Alle cursusdata: Klik op de link Inschrijven bij de gewenste cursus om alle data te zien die horen bij de cursus.

Wilt u zich inschrijven voor een datum die nog niet op de site staat?
Neem dan contact op met Martha Krop: 020-5817766 of mailen via martha@cva.nl.

 

Zekeringstraat 7A | 1014 BM Amsterdam | Telefoon: 020-5817766
IBAN-nummer: NL65 INGB 0003 3913 28  | KVK: 33168814