Informatica Opleidingen

Nieuws

Functioneel Beheer Specialist

Geplaatst op: 05-01-2021 om 11:28
Weet jij wat een APDEX is? Of hoe je een SIPOC-procesanalyse maakt? Weet jij hoe je met het Kano-model de functionele requirements kunt definiëren? Ken jij het Eisenhower-kwadrant om te prioriteren, Kaizen-events om te verbeteren en ken jij de Voice Of the Customer (VOC)? Ken jij de Kipling-methode of een Ishikawa-diagram om problemen in kaart te brengen en kun jij een Value Stream Map (VSM) maken zonder TimWoods? Als het antwoord op deze vragen "Nee" is, dan is onze nieuwe cursus Functioneel Beheer Specialist misschien iets voor jou.


Deze nieuwe EXIN-cursus sluit aan op al bestaande Functioneel Beheer portfolio. De cursus Functioneel Beheer Specialist (FBS) voorziet in kennis en vaardigheden die een functioneel beheerder nodig heeft om een betrouwbare, flexibele, schaalbare en innovatieve informatievoorziening te waarborgen. De cursus Functioneel Beheer Specialist heeft een operationele focus en geeft praktische handvaten aan de functioneel beheerder.


Met deze certificering kun je:

- uitleggen wat informatievoorziening inhoudt
- toelichten welke vaardigheden, kennis en eigenschappen een functioneel beheerder bezit
- functioneel beheer relateren aan Lean-, Agile (Scrum)- en DevOps-praktijken
- de juiste activiteiten in de verantwoordelijkheidsgebieden identificeren
- de juiste gereedschappen kiezen om te beschrijven, meten, analyseren, verbeteren en borgen

Deze certificering is zowel geschikt voor beginnende als voor de meer ervaren functioneel beheerders, maar is ook uitermate geschikt voor mensen die functioneel beheerder willen worden.


De hoofdonderwerpen van deze cursus zijn:


- de rol van functioneel beheer
- de taken van functioneel beheer
- de gereedschappen van functioneel beheer


De cursus bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk, in tegenstelling tot certificering als Bisl en Bisl Next ligt de nadruk op de praktijk. Tijdens de cursus voert u praktijkopdrachten uit die horen bij de taken van een functioneel beheerder. Nadat u deze praktijkopdrachten tijdens de cursus met goed gevolg heeft doorlopen kunt u aan het einde van de cursus of daarna het bijbehorende theorie examen afleggen.


Klik hier voor meer informatie over deze certificering en een actueel cursusrooster.
 

Zekeringstraat 7A | 1014 BM Amsterdam | Telefoon: 020-5817766
IBAN-nummer: NL65 INGB 0003 3913 28  | KVK: 33168814