Informatica Opleidingen

Nieuws

Functioneel Beheer 3.0

Geplaatst op: 04-01-2022 om 14:57

Op de website van AG Connect stond een interessant artikel over Functioneel Beheer 3.0. Kern van het artikel is dat van een moderne functioneel beheerder een aantal specifieke vaardigheden vaardigheden worden verwacht in een juiste balans tussen flexibiliteit en stabiliteit. Flexibiliteit of wendbaarheid is nodig om de dienstverlening van organisaties continu aan te kunnen passen aan de veranderende eisen van de klant. Stabiliteit is nodig om hierbij de continuïteit van de huidige dienstverlening niet in gevaar te brengen. Een moderne functioneel beheerdervervult hierbij een essentiële rol in het genereren van klantwaarde door de juiste content, functionaliteit en data.


Onze cursus Functioneel Beheer Specialist sluit naadloos aan bij de vaardigheden die van een moderne functioneel beheerder mogen worden verwacht. Deze cursus voorziet de functioneel beheerder van kennis en vaardigheden die nodig zijn om een betrouwbare, flexibele, schaalbare en innovatieve informatievoorziening te waarborgen. De cursus Functioneel Beheer Specialist richt zich vooral op de praktijk van het functioneel beheer en voorziet de moderne functioneel beheerder van praktische handvaten om het werk goed uit te kunnen voeren.


Weet jij wat een APDEX is? Of hoe je een SIPOC-procesanalyse maakt? Weet jij hoe je met het Kano-model de functionele requirements kunt definiëren? Ken jij het Eisenhower-kwadrant om te prioriteren, Kaizen-events om te verbeteren en ken jij de Voice Of the Customer (VOC)? Ken jij de Kipling-methode of een Ishikawa-diagram om problemen in kaart te brengen en kun jij een Value Stream Map (VSM) maken zonder TimWoods? Als het antwoord op deze vragen "Nee" is, dan is onze nieuwe cursus Functioneel Beheer Specialist misschien iets voor jou.


De cursus bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk, in tegenstelling tot certificering als Bisl en Bisl Next ligt de nadruk op de praktijk. Tijdens de cursus voert u praktijkopdrachten uit die horen bij de taken van een functioneel beheerder. Nadat u deze praktijkopdrachten tijdens de cursus met goed gevolg heeft doorlopen kunt u aan het einde van de cursus of daarna het bijbehorende theorie examen afleggen.


Klik hier voor meer informatie over deze nieuwe certificering en een actueel cursusrooster.


Klik hier voor het artikel uit AG Connect.


 


 

 

Zekeringstraat 7A | 1014 BM Amsterdam | Telefoon: 020-5817766
IBAN-nummer: NL65 INGB 0003 3913 28  | KVK: 33168814