Informatica Opleidingen

Mijn CVA

Nieuws

Cursus Blockchain

Geplaatst op: 24-11-2019 om 16:25

Een blockchain (Nederlands: blokketen) is een systeem dat gebruikt kan worden om op een veilige manier gegevens vast te leggen. Dit kunnen bijvoorbeeld financiële transacties zijn, maar kan ook vergunningen, kadastertransacties, afspraken en andere transacties. Kenmerk van de blockchain is dat dit mogelijk is zonder centrale autoriteit waardoor het veel moeilijker is om het systeem te hacken door de centrale autoriteit te corrumperen. Het bekendste voorbeeld van de blockchain is de Bitcoin, een vorm van cryptogeld.

De Blockchain is een relatief eenvoudig te controleren systeem van opeenvolgende blokken die aan elkaar gekoppeld zijn in een keten. Voorbeelden van toepassingen, gebaseerd op de Blockchain-technologie zijn naast de Bitcoin en andere cryptovaluta onder andere Google Drive en OneDrive. Veel organisatie zijn bezig met het ontwikkelen van toepassingen gebaseerd op deze nieuwe technologie. Om te begrijpen hoe de Blockchain werkt is er nu een nieuwe cursus waarin u leert hoe de Blockchain werkt en hoe u deze technologie kunt toepassen in uw organisatie.


De cursus Blockchain Foundation is een 2-daagse cursus waarin u kunt kennismaken met de Blockchain en na afloop van de cursus een examen kunt doen. Het examen wordt afgenomen door EXIN en maakt deel uit van een breder cursustraject voor mensen die zich willen verdiepen in de Blockchain. Voor de Foundation-cursus is geen specifieke voorkennis vereist en deze cursus legt een stevige basis voor verdere verdieping in deze nieuwe technologie.


Klik hier voor een overzicht van onze Blockchain-cursussen.


Klik hier voor meer informatie over de Blockchain.

 

Zekeringstraat 23 | 1014 BM Amsterdam | Telefoon: 020-5817766
IBAN-nummer: NL65 INGB 0003 3913 28  | KVK: 33168814