Informatica Opleidingen

Mijn CVA

Nieuws

Nieuw: BiSL Next

Geplaatst op: 02-11-2018 om 13:50

BiSL is al sinds 2005 het meest populaire framework voor Functioneel Beheer en Informatiemanagement. Met de komst van BiSL Next in 2017 is het BiSL framework aangepast aan de meest recente ontwikkelingen en zijn ook de onderwerpen governance, strategie, architectuur en beleid uitgebreid beschreven.


BiSL Next besteedt, naast de operationele kant van business-informatiemanagement (functioneel beheer), meer aandacht aan de governance en strategie van de informatievoorziening. Data is een expliciet onderwerp in BiSL geworden. Bovendien komen nieuwe ontwikkelingen als cloud, big data, scrum en agile aan de orde.


Sinds 1 november neemt EXIN examens af in BiSL Next, om te beginnen met BiSL Next Foundation. Deze certificering is bestemd voor iedereen die te maken heeft met het aansturen, richting geven, aanpassen en operationaliseren van de (IT)-dienstverlening om ervoor te zorgen dat de informatievoorziening voldoet aan de behoeften van de organisatie.


Tot de doelgroep hoort iedereen die op een of andere wijze nauw betrokken is bij het managen van de informatievoorziening van een organisatie. BiSL Next is daarmee zowel van belang voor IT’ers als voor niet-IT’ers die verantwoordelijk zijn voor het managen van de informatievoorziening van een organisatie. Voorbeelden zijn: (Business-)informatiemanagers, Product Owners, Functioneel beheerders, Gegevensbeheerder/data stewards, Functioneel applicatiebeheerders, Informatiearchitecten, Businessanalisten, Informatieanalisten en Service Managers.


In november starten wij met de eerste cursussen BiSL NEXT, voor een overzicht klik hier.

 

Zekeringstraat 23 | 1014 BM Amsterdam | Telefoon: 020-5817766
IBAN-nummer: NL65 INGB 0003 3913 28  | KVK: 33168814