Informatica Opleidingen

Mijn CVA

Nieuws

IPMA wordt Agile

Geplaatst op: 20-08-2020 om 13:02

De IPMA certificering is van oudsher dé internationale standaard voor projectmanagers, met een certificering op vier niveau's: A, B, C en D. Sinds kort is er voor elk van deze cerificeringen ook een Agile-variant beschikbaar. Dat is goed nieuws voor alle projectmanagers die hun projectmanagementkennis en vaardigheden willen toetsen door middel van een internationaal erkend certificaat. Projectmanagers zijn hiermee niet langer afhankelijk van certificeringen als Agile, Scrum, LEAN en DevOps, die voornamelijk gericht zijn op IT-projecten.


IPMA-D Agile is de certificering voor de beginnende agile professional, of de wat meer ervaren professional met behoefte aan theoretische onderbouwing. Gedurende het IPMA D-traject vergaart u theoretisch kennis op alle gebieden van agile werken. Ook zult u kritisch uw eigen functioneren leren beoordelen. IPMA-D bestaat uit een Zelfassessment en een theorie-examen. Bij een positief resultaat ontvangt u het internationaal erkende IPMA-D-certificaat en bent u gerechtigd de titel IPMA® Level D – Certified Agile Associate te voeren.


Klik hier voor een overzicht van de geplande IPMA-D Agile cursussen.


IPMA-C Agile is de certificering voor de agile Projectmanager die al wat ervaring heeft. Door middel van de IPMA-C Agile certificering laat u zien over zowel een goede theoretische kennis van projectmanagement te beschikken als de capaciteit te hebben de projectmanager van complexe agile projecten te kunnen ondersteunen. IPMA-C Agile bestaat uit een theorie-examen en een assessment. U begint met het theorie-examen. Na het behalen van het examen krijgt u een deelcertificaat. Om het volwaardige IPMA-C Agile-certificaat te kunnen verkrijgen, dient u binnen 18 maanden na de examendatum van C-theorie het IPMA-C Agile-assessment succesvol af te ronden. Tijdens dit assessment brengt u als ervaren agile professional uw sterktes en verbeterpunten in kaart en reflecteert op uzelf. als u beide onderdelen met een positief resultaat afsluit ontvangt u het internationaal erkende IPMA-C-certificaat en bent u gerechtigd de titel IPMA® Level C – Certified Agile Leader te voeren.


Klik hier voor een overzicht van de geplande IPMA-C Agile cursussen.


Klik hier voor een overzicht van alle IPMA-certificeringen en hier voor een brochure over Agile Leadership.

 

Zekeringstraat 23 | 1014 BM Amsterdam | Telefoon: 020-5817766
IBAN-nummer: NL65 INGB 0003 3913 28  | KVK: 33168814